Hällas – The Astral Seer

20507604_1592374957501644_3470482973679580935_o

Första singeln från Hällas kommande fullängdare, Excerpts from a Future Past, bär namnet The Astral Seer och finns nu att lyssna på på bl a Spotify. Hela albumet är inspelat, mixat och mastrat här i studion.

Excerpts from a Future Past släpps digitalt samt på vinyl och cd av The Sign Records den 13:e oktober.

Lyssna på den här: https://open.spotify.com/track/03FEoNv1rqnOqnd4GkStSt

Läs om vad Invisible Oranges tycker om den här: http://www.invisibleoranges.com/hallas-the-astral-seer-song-premiere/

Hällas på Facebook: https://www.facebook.com/haellas/

Ambage – Contours

Ambage från Bankeryd strax utanför Jönköping, släppte för ett tag sedan sin debut i form av en EP med namnet Contours. Nu har de även släppt en musikvideo till låten med samma namn.

Musiken är inspelad av bandet själva, sången är lagd här i studion, och sedan har allt mixats och mastrats här.

För att lyssna på de andra låtarna på Spotify, klicka här.

Om du diggar Ambage kan du följa dem på Facebook och Instagram.

Ny skiva med Det Stora Tågrånet: Småland

13680269_1415383591821567_8517305584942520746_o

Jönköpingshjältarna Det Stora Tågrånet kom åter för att spela in för ett tag sedan. Den här gången blev det inte mindre än nio låtar som blev till deras senaste alster; fullblodsalbumet ”Småland”.

När du lyssnar, kan du för din inre syn se Johannes Rydbo, vars phaserpåtända elgitarr närapå objuden men ändå oemotståndlig smeker sig in mellan hammaren och stibygeln i ditt ena öra, le mot dig med sitt vackra skägg? Kan du låta bli att dansa till Fredrik Johanssons (numera på batteri istället för bas) maskinfunksvängiga trumspel i kombination med Amandus Rofors V-8-mullrande highwaybasgångar? Klarar du av att beröras av Karl Östvalls sång, röst och poesi, samtidigt som hans rumänska elgitarr likt en världsvan kirurg opererar i ditt andra öra?

Lyssna på ”Småland” med Det $tora Tågrånet!

dst2

Micael Matias – a Philosophy of Modern Man

a Philosophy of Modern ManMicael Matias fullängdare, a Philosophy of Modern Man, är ute! Ett 90-talsdoftande album fyllt med bra låtar och tänkvärda texter, med Micaels karaktäristiska och melankoliska sång som grädde på moset.

Skivan innehåller förutom de fem tidigare släppta singlarna (nu remastrade) sex ytterligare låtar för en total musikupplevelse om 11 låtar och 45 minuter. I dagsläget finns den t ex att köpa billigt på Itunes eller lyssna på på Spotify, men vi hoppas på en vinylutgåva längre fram.

Bland de nya låtarna finner vi Concrete People, en slags vilda västern-folkdänga med retrofuturistiska ljudlandskap, Not Quite Over, med pampiga dubbla orglar (varav en är en alldeles äkta kyrkorgel) och enligt mig en otroligt bra text, och First in Line to Go, en potentiell radiohit med mäktig melankolisk körsång och 80-talssyntar.

Låtarna som var släppta sedan tidigare låter nu bättre än någonsin. Bl a återfinns de eminenta When the Winter Turns into Summer, Stockholm Syndrome och sommarhiten Some Simple Kind Of.

Sammantaget känner jag att det här är ett mycket starkt debutalbum som kommer hålla många spelningar. Bland det bästa jag fått äran att vara med om. Micael är en fantastisk artist, låtskrivare och sångare att arbeta med.

 

Köp på Itunes

Lyssna på Spotify

Micael Matias på Facebook

 

Alla låtar är skrivna av Micael Matias.

Sång, gitarr, elgitarr, piano (Not Quite Over), orgel (South of France): Micael Matias

Trummor: Anton Malmqvist, Tobias Hill (When the Winter Turns into Summer, Stockholm Syndrome), Mattias Sandell (Some Simple Kind of)

Orgel, synt, piano, bas: Nicklas Malmqvist

Inspelning, mixning, produktion, mastring: Nicklas Malmqvist

Jake Steelglove – Any Kind of Love

Any Kind of LoveDen här låten spelades in för nära två år sedan och först nu, mina vänner, är den klar! Ibland behöver låtar ligga i jorden och mogna till sig lite och den här var en sådan. Låten handlar som vanligt om brustna hjärtan och livet i allmänhet.
Låten är skriven och sjungen av Jake, arrangerad av medverkande musiker, samt inspelad och producerad av mig.

Erik Anjou: elgitarr, bas och piano

Tobias Hill: trummor

Stefan Jonsson: akustisk gitarr och dobro

Lyssna på den här.

Micael Matias – Concrete People

Micael Matias solodebut är klar och väntar release. Som en teaser inför fullängdaren har han släppt en riktigt snygg video till ”Concrete People”, som är en av hitsen på plattan. Låten är skriven av Micael i vanlig ordning, arrangerad av Micael och mig, samt inspelad och producerad av mig.

Galopptrummor med pukfrenesi: Anton Malmqvist

Bas och keyboards: Nicklas Malmqvist

Jake Steelglove – Bad News Travels Fast

Jake Steelglove har släppt en ny dänga. Den här gången handlar det om en känslosam minimalistisk ballad. Videon ovan är inspelad i studion. Den brinnande gitarren på omslaget tillhör(de) Jake Steelglove själv!

Text och musik: Jake Steelglove

Dobro: Niklas Widén

Musik- och videoproduktion samt omslag: Nicklas Malmqvist

Omslagsbild: Sam Sylvén (Jake), Maja Andersson (den brinnande gitarren)

Studioversionen finns på Spotify!

Bad News Travels Fast

 

 

Neon Rustlers släpper EP

Neon RustlersNu finns Neon Rustlers efterlängtade EP ute till försäljning på Itunes och streaming på Spotify! Plattan består av fem låtar, allt inspelat, mixat, producerat och mastrat här i studion. Så, tanka upp bilen, sätt dig bakom ratten, ta dig ut på närmaste ensliga landsväg, dra igång Neon Rustlers EP på repeat och kör tills bilen inte orkar mer!

Diggar du Neon Rustlers? – Kolla gärna upp dem på Facebook.

Jake Steelglove debuterar

Jake Steelglove

 

De som följer oss på Instagram har kanske sett att det lite då och då huserat en riktig snygging i studion vid namn Jake Steelglove. Nu finns hans första låt ute på bl a Itunes och Spotify! Crash & Burn heter låten och är en känslosam mid-tempo-countryballad med text direkt från hjärtat. Jake Steelglove är influerad av artister som Jackson Browne- och (tidiga) Eagles.

Jake lade all sång. På musikersidan finner vi Björn Falkenström (elbas), Eric Svensson (elgitarr), Tobias Hill (trummor och akustisk gitarr), och Mattias Forsman (piano), samtliga från Neon Rustlers. Låten är inspelad, mixad och producerad här i studion.

Så, in och spisa, gott folk! Och mer från Jake Steelglove är på väg!

Kolla gärna in Jake Steelglove på Facebook.