Micael Matias – Stockholm Syndrome

Micael Matias har släppt sin andra låt och video! Jag är kanske inte helt opartisk, visst, men jag tycker den här videon är riktigt snygg. Videon är dels lite spöklik och surrealistisk, men har också periodvis den där snygga svartvita känslan som påminner om numera klassiska musikvideoregissörer som Anton Corbijn. Han har filmat och regisserat den helt själv. Jag gillar t ex det vackra landskapet, hur det blåser i träden, och mitt absoluta favoritögonblick är i slutet, så häng med hela vägen dit är, det är min rekommendation!

Micael Matias skriver bra låtar med relevanta texter, han har en kraftfull sångröst med karaktär och ett personligt, uttrycksfullt kroppsspråk. Jag tycker det är en mycket bra låt (och video, som sagt), och jag hoppas ni internettare tycker likadant!

Låten är skriven och framförd av Micael Matias. Vardagshjälten Tobias Hill, känd från bl a Neon Rustlers, hade vägarna förbi (igen!) och bjöd på sitt utsökt sparsmakade och effektiva trumspel. Jag misslyckades återigen med att låta bli att pilla lite på basen samt klia lite på elfenbenet.

Som alltid, smaklig spis! Och oroa er inte för framtiden! ”Life finds a way”, som den där influgna kaotikern med shadade brillor i Jurassic Park brukade säga.

 

 

 

Comments are closed