Micael Matias – a Philosophy of Modern Man

a Philosophy of Modern ManMicael Matias fullängdare, a Philosophy of Modern Man, är ute! Ett 90-talsdoftande album fyllt med bra låtar och tänkvärda texter, med Micaels karaktäristiska och melankoliska sång som grädde på moset.

Skivan innehåller förutom de fem tidigare släppta singlarna (nu remastrade) sex ytterligare låtar för en total musikupplevelse om 11 låtar och 45 minuter. I dagsläget finns den t ex att köpa billigt på Itunes eller lyssna på på Spotify, men vi hoppas på en vinylutgåva längre fram.

Bland de nya låtarna finner vi Concrete People, en slags vilda västern-folkdänga med retrofuturistiska ljudlandskap, Not Quite Over, med pampiga dubbla orglar (varav en är en alldeles äkta kyrkorgel) och enligt mig en otroligt bra text, och First in Line to Go, en potentiell radiohit med mäktig melankolisk körsång och 80-talssyntar.

Låtarna som var släppta sedan tidigare låter nu bättre än någonsin. Bl a återfinns de eminenta When the Winter Turns into Summer, Stockholm Syndrome och sommarhiten Some Simple Kind Of.

Sammantaget känner jag att det här är ett mycket starkt debutalbum som kommer hålla många spelningar. Bland det bästa jag fått äran att vara med om. Micael är en fantastisk artist, låtskrivare och sångare att arbeta med.

 

Köp på Itunes

Lyssna på Spotify

Micael Matias på Facebook

 

Alla låtar är skrivna av Micael Matias.

Sång, gitarr, elgitarr, piano (Not Quite Over), orgel (South of France): Micael Matias

Trummor: Anton Malmqvist, Tobias Hill (When the Winter Turns into Summer, Stockholm Syndrome), Mattias Sandell (Some Simple Kind of)

Orgel, synt, piano, bas: Nicklas Malmqvist

Inspelning, mixning, produktion, mastring: Nicklas Malmqvist

Comments are closed